lørdag 20. oktober 2012

1,000,000 $

Way Of The Master

En falsk million-dollarseddel med bilde av mr. Cleveland. Nei, jeg vet heller ikke hvem han er. I likhet med Verdibevis-traktaten er denne som skapt for lommeboken, og den har en interessant og innbydende layout. Det står med liten skrift på fremsiden at "this is not legal tender for all debts, public and private", en presisering som forteller oss at denne kommer fra USA, the land of the free and the home of folk som kan saksøke hverandre over falske millionsedler for enda større ekte summer.

På baksiden finner vi "the million-dollar question: Will you go to Heaven?" og en "quick test": noen av de ti bud og en advarsel om at hvis du så mye som ser på en kvinne med begjær, misbruker Herrens navn eller forteller en løgn, vil Gud se på deg som en blasfemist, en løgner og ekteskapsbryter. Men -tadaa!- det er ikke Guds vilje at du skal havne i helvete. Du må vende deg fra din synd, stole på Jesus, og Gud vil gi deg evig liv. Og glem endelig ikke å lese bibelen og adlyde den. En kondensert ild- og svoveltale.

Way Of The Master er en organisasjon som utrettelig jobber etter det kjente prinsippet om å gi folk de dårlige nyhetene først. Faktisk virker det som om de gode nyhetene er gode kun på et bakteppe av de verst tenkelige nyheter. Jeg vet ikke hva disse gutta ville gjort uten. But I got news for you, mr. Cleveland: Det funker ikke. De sauene du klarer å skremme inn i fjøset kommer til å fortsette å leve i en grunntone av frykt, og før eller senere stikker halvparten av.

Det som trekker opp er den originale ideen og god design. Som reklame for Gud er den ubrukelig. Terningkanst 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar