lørdag 20. oktober 2012

Liv i en fredelig, ny verden

Her er det i klassisk Jehovas Vitner-stil idylliske tegninger og bevingede ord: "Hva føler du når du ser på bildet på denne traktaten? Ønsker du ikke inderlig å få oppleve en slik fred, lykke og tilfredshet som du ser der?"

Vi forsikres om at Guds opprinnelige hensikt var at livet skulle være nettopp slik som vist på tegningen, og det må sies at det minner lite om den virkeligheten eks-medlemmer av Jehovas Vitner kan fortelle om. Men dette skal handle om traktater, ikke hele kirkesamfunn. De skal ha skryt for pen layout og for å fokusere på positive ting, altså denne nye jorden, som blir en realitet når "Guds himmelske regjerning skal fjerne alt det onde på jorden og herske over denne nye verden." Det blir i det hele tatt slutt på krig, ørken og fordommer, og flust med lykke og jubel og snille rovdyr.

Men hvordan kommer vi til denne nye jorden? Jo, vi må oppfylle "visse krav," og det viktigste er å kjenne Jesus. Der er Jehovas Vitner temmelig på linje med kristne forøvrig. Det sies ikke noe mer om hva de andre "visse kravene" er, men vi kan bestille flere opplysninger hos Vakttårnet, Gaupeveien 24, 1914 Ytre Enebakk. Ellers er det jo bare å spørre dem selv når disse vandrende traktatene av noen Vitner uunngåelig banker på døren din.

Selv har jeg lyst til å dele ut en traktat som oppfordrer til å ikke vifte dem vekk når de kommer, men by på en kaffe eller i det minste takke høflig nei. Det er ingen lett jobb å være pålagt å vitne for folk og vite at så å si alle bare vil bli irritert og avfeie deg som en skrulling. Stakkars ungene får ikke feire jul eller bursdag engang. Gi dem en is eller noe.
Fine tegninger, oppløftende scenarier, ikke et ord om helvete. Terningkast fem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar